We are Mecanoo, international free spirits poised to make design statements that define and connect people.

Are you ready to join us? Check out our openings and tell us about your unique skills and expertise.

When you’re in a place that lets you prove what you’re good at, work becomes fun again. You will work alongside talented, engaged, positive people who also love what they do.

As we go and grow together, we come up with offerings to spur your development. We provide the frame to build that standout career that is worth every ounce of your time, talent and energy. We organise monthly Lunch and Learn sessions for all our employees and one long weekend each year when we explore interesting sites and buildings, bond and create unforgettable experiences.

Mecanoo is an equal opportunity employer. We celebrate diversity and are committed to creating an inclusive environment for all employees. Our ongoing internship programme aims to provide designers in training with opportunities to flex their muscles on projects being designed and completed around the world.

Business Development Manager

Location: Delft
Employment: 32-40h
Language: Dutch and English

Description

Mecanoo is op zoek naar een ervaren Business Development Manager die ons Business Developmentteam gaat versterken. 

Mecanoo is een internationaal architectenbureau met een prachtig kantoor midden in Delft. Je komt te werken in een open, internationale en ambitieuze organisatie. Ons team van ongeveer 135 medewerkers bestaat uit architecten, bouwkundigen, landschapsarchitecten, stedenbouwers, interieurontwerpers en support medewerkers. Samen werken we aan prominente projecten in binnen- en buitenland.

Als Business Development Manager ben je verantwoordelijk voor het identificeren van interessante kansen en potentiële projecten voor ons architectenbureau. Je werkt nauw samen met de directie en Associate Partners van Mecanoo en overtuigt hen van de potentie van deze nieuwe leads. Je werkt toe naar het succesvol binnenhalen van nieuwe opdrachten, waarbij je de regie neemt en samen met collega’s zorgt voor succesvolle indieningen van tenders en competities. In tweede rondes weet je ideeën en schetsen van architecten te vertalen in heldere en overtuigende teksten en speel je een belangrijke rol in de projectcoördinatie met teamleden binnen en buiten Mecanoo. Binnen het Business Developmentteam help je mee om de strategie van Mecanoo vorm te geven. 

De ideale kandidaat: 

•    Heeft een afgeronde hbo- of wo-opleiding in architectuur, stedenbouw, marketing of vergelijkbare studies;
•    Beschikt over relevante werkervaring in een business development rol in de architectuur of bouwsector en heeft aantoonbare ervaring met eerste en tweede ronde tender- en competitie-indieningen;
•    Houdt van het doen van research en is een geweldige schrijver;
•    Is ondernemend en pro-actief;
•    Beheerst het Nederlands (moedertaal) en Engels (mondeling en schriftelijk) uitstekend;
•    Heeft een goed gevoel voor grafisch vormgeving en een grote vaardigheid in MS Office en het Adobe-pakket (Indesign);
•    Is een teamspeler met uitstekende communicatieve vaardigheden.

Wij bieden een salaris conform de CAO van de architectenbranche, een NS Business Card, een remote-vriendelijke werkomgeving en volop kansen tot professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Dutch-Speaking Urban Planner

Location: Delft
Employment: 32-40h
Language: Dutch and English

Description

Mecanoo is op zoek naar een getalenteerde stedenbouwkundige met 3-7 jaar professionele ervaring bij een ontwerpbureau om te werken aan een breed scala aan grootschalige en kleinschalige stedenbouwkundige projecten. Mecanoo is een internationaal georiënteerd bureau met uiteenlopende projecten op het gebied van architectuur, landschap, stedenbouw en interieur. We werken aan multidisciplinaire, complexe opgaven, wat betekent dat we in projectteams werken met collega’s uit verschillende disciplines.

Onze stedenbouw en landschapsprojecten variëren in schaal van kleine openbare ruimtes en pocket-parks tot grootschalige strategische visies en zullen vaak een architectonische component bevatten. In onze projecten nemen we de gebruikers, de menselijke maat en de gebruikerservaring als uitgangspunt. De kennis binnen ons team landschap en stedenbouw is breed en praktisch. We doorlopen de projecten vanaf de aanbesteding en studiefase tot en met de oplevering.

Als stedenbouwkundige draag je bij aan analyses en conceptontwikkeling, maar ook aan de productie van presentatiemateriaal. Het vermogen om sterke klantrelaties op te bouwen en een goede beheersing van het spreken in het openbaar is ook essentieel. We zoeken een zelfstandig werkende stedenbouwkundige met uitstekende ontwerpvaardigheden.

Kandidaten moeten beschikken over sterke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en in het Engels en bedreven zijn in Adobe CC en Rhino. Ervaring met Revit is een pré. We zoeken iemand die beschikt over een afgeronde WO-opleiding stedenbouw of gelijkwaardig die de nodige projecten heeft afgerond welke kunnen worden getoond aan de hand van een portfolio.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Dutch-Speaking Landscape Architect

Location: Delft
Employment: 32-40h
Language: Dutch and English

Description

Mecanoo is op zoek naar een ambitieuze, enthousiaste en ervaren landschapsontwerper om zich bij ons landschaps- en stedenbouwteam aan te sluiten. Mecanoo is een internationaal georiënteerd bureau met uiteenlopende projecten op het gebied van architectuur, landschap, stedenbouw en interieur.

We werken aan multidisciplinaire, complexe opgaven, wat betekent dat we in projectteams werken met collega’s uit verschillende disciplines. De landschapsopgaven zijn uiteenlopend in schaal, van plein- en parkontwerp tot aan grootschalige structuurvisies, waarbij vaak een stedenbouwkundig en/of architectonisch component betrokken is. De kennis binnen ons landschap- en stedenbouwteam is breed en praktijkgericht. De ontwerpen zijn creatief, inventief en ambitieus. We begeleiden de projecten vanaf acquisitiefase tot en met de uitvoeringsfase.

Kandidaten hebben minimaal drie jaar werkervaring als landschapsontwerper en zijn bekwaam in project- en grafisch ontwerp, van concept tot uitwerking in detail. Kandidaten moeten bedreven zijn in het werken met technische teken- en grafische programma's zoals Rhino, AutoCAD, Photoshop, Illustrator, en InDesign; ervaring met Revit is een pluspunt. Vaardigheid in de Nederlandse en Engels taal is vereist. We zoeken iemand die een opleiding landschapsontwerp / landschapsarchitectuur heeft afgerond (Van Hall Larenstein, Wageningen Universiteit, Master landschape architecture TU Delft, Master landschapsarchitectuur Academie van Bouwkunst of vergelijkbaar).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Dutch-Speaking BIM Coordinator

Location: Delft
Employment: 32-40h
Language: Dutch and English

Description

Mecanoo is op zoek naar een BIM Coördinator, die zorgt voor de meest efficiënte en effectieve workflow voor een lopend, Nederlands project. Jij bent sturend voor de BIM afstemmingen en standaarden in samenwerking met interne en externe collega’s om dit promintente project goed te laten verlopen.

Daarnaast:
•    Draag je verantwoordelijkheid voor jouw tekenwerk in diverse fasen;
•    Controleer je ontwerp-, bestek- en werktekeningen zoals plattegronden en detailtekeningen;
•    Voer je kwaliteits- en clashcontroles uit op de ontwerpmodellen;
•    Help je met het ontwikkelen van nieuwe Revit families;
•    Train en instrueer je verschillende collega’s;
•    Ondersteun je de projectleider als het gaat om planning en bezetting, gerelateerd aan BIM werkzaamheden.

Wie ben jij?
Je bent technisch en analystisch sterk en je neemt de vrijheid om samenwerkingen aan te gaan met zowel interne als externe partijen. Daarnaast vragen wij:
•    Kennis van de BIM standaarden in Nederland (zoals BIM Basis ILS);
•    Ervaring met renovaties;
•    Kennis van de Nederlandse wet- en regelgeving op het gebied van bouwen en gebiedsontwikkeling;
•    5 tot 10 jaar werkervaring met de Nederlandse Revit Standards;
•    Ervaring als BIM coördinator en bouwkundige;
•    Ervaring met clash software en issue platforms;
•    Zelfstandigheid en goede communicatieve en organisatorische vaardigheden;
•    Mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal.

Wat wij bieden:
Mecanoo is een internationaal bureau met een prachtig kantoor midden in Delft. Je komt te werken aan prominente projecten in zowel binnen- als buitenland. Dit zul je doen met een open, internationaal en divers team, waarmee jij met eigen inbreng Mecanoo vooruit zal brengen. Ook bieden wij een complete reiskostenvergoeding door middel van een NS Business Card en kom je te werken binnen een remote-vriendelijke werkomgeving. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Open application - Internship Architecture

Location: Delft
Employment: 32-40h
Language: English

Description

Mecanoo is always on the lookout for talented design interns to join our team. We will keep your portfolio, cv and motivation in our database which will be cleared twice a year. If any position becomes available, we will reach out to candidates with interesting, matching profiles. 
 
Requirements: 
•    Availability for at least 6 months, 32/40 hours per week;
•    Experience with Revit, Photoshop, Illustrator and 3D modelling/visualization
programs;
•    Professional proficiency in English.

Mecanoo is an international practice with a beautiful office in the centre of Delft. You will work on exceptional projects both in the Netherlands, as internationally. You will work on these projects with an international, open and diverse team, where own ideas to push Mecanoo forward, are always applauded. The team includes architects, interior designers, urban planners, landscape architects as well as architectural technicians and support staff. 
 
Acquisition as a result of this vacancy is not appreciated.