We are Mecanoo, international free spirits poised to make design statements that define and connect people.

Are you ready to join us? Check out our openings and tell us about your unique skills and expertise.

When you’re in a place that lets you prove what you’re good at, work becomes fun again. You will work alongside talented, engaged, positive people who also love what they do.

As we go and grow together, we come up with offerings to spur your development. We provide the frame to build that standout career that is worth every ounce of your time, talent and energy. We organise monthly Lunch and Learn sessions for all our employees and one long weekend each year when we explore interesting sites and buildings, bond and create unforgettable experiences.

Mecanoo is an equal opportunity employer. We celebrate diversity and are committed to creating an inclusive environment for all employees. Our ongoing internship programme aims to provide designers in training with opportunities to flex their muscles on projects being designed and completed around the world.

Bouwkundig Projectleider

Location: Delft
Employment: 32-40h
Language: Dutch and English

Description

Mecanoo is een internationaal bureau met een prachtig kantoor midden in Delft. Wij zijn passievol en ambitieus en werken aan verschillende projecten, van musea, bibliotheken en scholen tot aan woningbouw. Ter uitbreiding van ons team zoeken wij een Bouwkundig Projectleider. 

In deze rol kom je te werken aan prominente projecten. Je bent verantwoordelijk voor het zelfstandig runnen van een project, vanaf de VO-fase tot aan de oplevering. Je werkt veel in teamverband en bent in staat om goede relaties op te bouwen, zowel intern, als extern met partijen, zoals opdrachtgevers, adviseurs en aannemers. Het werk van verschillende disciplines coördineer je met behulp van een BIM. Voor het opzetten van een BIM protocol en een BIM uitvoeringsplan ‘draai jij je hand niet om’. Bij het opstellen van een ‘clash’ controle ben je in staat om niet alleen te signaleren, maar ook een oplossing te kunnen aandragen. 

De ideale kandidaat:
•    Heeft een HBO of WO opleiding Bouwkunde afgerond;
•    Heeft 5 tot 10 jaar relevante werkervaring als Bouwkundige;
•    Beschikt over BIM-project ervaring en heeft kennis van de BIM standaarden in Nederland (zoals BIM Basis ILS);
•    Goede beheersing van Revit software in verschillende projectfases;
•    Goede beheersing van de Nederlandse (moedertaal) en Engelse taal (mondeling en schriftelijk);
•    Ervaring en/of affiniteit met woningbouw projecten is een pré;
•    Is flexibel, snel en nauwkeurig.

Waarom solliciteren:
•    Als Bouwkundig Projectleider bij Mecanoo kun jij je horizon verder verbreden, door onderdeel uit te maken van een inspirerende en diverse werkomgeving; 
•    Je zult werken aan prominente projecten en wij bieden volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen; 
•    Onze werksfeer is vriendelijk, informeel en met korte lijnen;
•    Onze arbeidsvoorwaarden zijn marktconform, met fijne extra’s. 

Dutch-Speaking Urban Planner

Location: Delft
Employment: 32-40h
Language: Dutch and English

Description

Mecanoo is op zoek naar een getalenteerde stedenbouwkundige met 3-7 jaar professionele ervaring bij een ontwerpbureau om te werken aan een breed scala aan grootschalige en kleinschalige stedenbouwkundige projecten. Mecanoo is een internationaal georiënteerd bureau met uiteenlopende projecten op het gebied van architectuur, landschap, stedenbouw en interieur. We werken aan multidisciplinaire, complexe opgaven, wat betekent dat we in projectteams werken met collega’s uit verschillende disciplines.

Onze stedenbouw en landschapsprojecten variëren in schaal van kleine openbare ruimtes en pocket-parks tot grootschalige strategische visies en zullen vaak een architectonische component bevatten. In onze projecten nemen we de gebruikers, de menselijke maat en de gebruikerservaring als uitgangspunt. De kennis binnen ons team landschap en stedenbouw is breed en praktisch. We doorlopen de projecten vanaf de aanbesteding en studiefase tot en met de oplevering.

Als stedenbouwkundige draag je bij aan analyses en conceptontwikkeling, maar ook aan de productie van presentatiemateriaal. Het vermogen om sterke klantrelaties op te bouwen en een goede beheersing van het spreken in het openbaar is ook essentieel. We zoeken een zelfstandig werkende stedenbouwkundige met uitstekende ontwerpvaardigheden.

Kandidaten moeten beschikken over sterke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en in het Engels en bedreven zijn in Adobe CC en Rhino. Ervaring met Revit is een pré. We zoeken iemand die beschikt over een afgeronde WO-opleiding stedenbouw of gelijkwaardig die de nodige projecten heeft afgerond welke kunnen worden getoond aan de hand van een portfolio.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Dutch-Speaking Landscape Architect

Location: Delft
Employment: 32-40h
Language: Dutch and English

Description

Mecanoo is op zoek naar een ambitieuze, enthousiaste en ervaren landschapsontwerper om zich bij ons landschaps- en stedenbouwteam aan te sluiten. Mecanoo is een internationaal georiënteerd bureau met uiteenlopende projecten op het gebied van architectuur, landschap, stedenbouw en interieur.

We werken aan multidisciplinaire, complexe opgaven, wat betekent dat we in projectteams werken met collega’s uit verschillende disciplines. De landschapsopgaven zijn uiteenlopend in schaal, van plein- en parkontwerp tot aan grootschalige structuurvisies, waarbij vaak een stedenbouwkundig en/of architectonisch component betrokken is. De kennis binnen ons landschap- en stedenbouwteam is breed en praktijkgericht. De ontwerpen zijn creatief, inventief en ambitieus. We begeleiden de projecten vanaf acquisitiefase tot en met de uitvoeringsfase.

Kandidaten hebben minimaal drie jaar werkervaring als landschapsontwerper en zijn bekwaam in project- en grafisch ontwerp, van concept tot uitwerking in detail. Kandidaten moeten bedreven zijn in het werken met technische teken- en grafische programma's zoals Rhino, AutoCAD, Photoshop, Illustrator, en InDesign; ervaring met Revit is een pluspunt. Vaardigheid in de Nederlandse en Engels taal is vereist. We zoeken iemand die een opleiding landschapsontwerp / landschapsarchitectuur heeft afgerond (Van Hall Larenstein, Wageningen Universiteit, Master landschape architecture TU Delft, Master landschapsarchitectuur Academie van Bouwkunst of vergelijkbaar).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Open application - Internship Architecture

Location: Delft
Employment: 32-40h
Language: English

Description

Mecanoo is always on the lookout for talented design interns to join our team. We will keep your portfolio, cv and motivation in our database which will be cleared twice a year. If any position becomes available, we will reach out to candidates with interesting, matching profiles. 
 
Requirements: 
•    Availability for at least 6 months, 32/40 hours per week;
•    Experience with Revit, Photoshop, Illustrator and 3D modelling/visualization
programs;
•    Professional proficiency in English.

Mecanoo is an international practice with a beautiful office in the centre of Delft. You will work on exceptional projects both in the Netherlands, as internationally. You will work on these projects with an international, open and diverse team, where own ideas to push Mecanoo forward, are always applauded. The team includes architects, interior designers, urban planners, landscape architects as well as architectural technicians and support staff. 
 
Acquisition as a result of this vacancy is not appreciated.

Open sollicitatie - Bouwkundig stagiair(e)

Location: Delft
Employment: 32-40h
Language: Dutch and English

Description

Mecanoo is vaak op zoek naar bouwkundige stagiair(e)s. Als je een Bouwkundige stage doet, kun je hier je portfolio, CV en motivatiebrief achterlaten. Je gegevens worden dan 6 maanden in onze database bewaard. Wanneer we de mogelijkheid hebben om een Bouwkundige stageplek aan te bieden, dan nemen we dan contact met je op.

Als stagiair ben je onderdeel van een projectteam en ondersteun en assisteer je de projectleider bij de technische uitwerking van projecten in verschillende bouwfasen, tot detailniveau aan toe.

De ideale kandidaat spreekt vloeiend Nederlands en bezit voldoende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Engels. Daarnaast vragen wij:
 

  • Beschikbaarheid voor minimaal 5 maanden, 32-40 uur per week;
  • Ervaring met Revit is een pre.


​​​​​​​Wat wij bieden

Mecanoo is een internationaal bureau met een prachtig kantoor midden in Delft. Je komt te werken aan prominente projecten in zowel binnen- als buitenland. Dit zul je doen met een informeel en internationaal team, waarmee jij met eigen inbreng Mecanoo vooruit zal brengen. Het team bestaat uit architecten, bouwkundigen, landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen, interieur ontwerpers en support medewerkers.

Interesse?

Solliciteer via het formulier; we ontvangen naast een cv en motivatie graag ook een portfolio met technisch tekenwerk op verschillende bouwschalen. Wanneer we je sollicitatie hebben ontvangen komen wij zo snel mogelijk bij je terug.